Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dulce de lechepraliner

Häll varm grädde över mjölkchokladen, mixa i dulce de leche och täck med ett skal av mjölkchoklad. Dulce de leche är en latinamerikansk mjölkbaserad kräm som smakar kola.

Dulce de lechepraliner
Dulce de lechepraliner
Dulce de lechepraliner
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fyllning

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dldulce de leche

Till pralinskalen

  • 400 gmörk choklad

Gör så här

  1. Fyllning: Hacka chokladen.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad smält.

  3. Mixa i dulce de leche med en mixerstav. Häll upp fyllningen i en spritspåse.

  4. Pralinskal: temperera chokladen genom att finhacka chokladen och smält två tredjedelar till 50–55 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills all choklad smält och tills temperaturen är 27–28 grader. Värm sedan upp chokladen till 31–32 grader. Det går väldigt fort i mikron.

  5. Värm pralinformarna med en fön eller en värmepistol lite innan de ska fyllas.

  6. Häll i chokladen och knacka formen i bordet några gånger så att det inte blir luftbubblor i den. Låt formen stå i en minut. Vänd upp formen och låt överbliven choklad rinna ut i en skål. Skrapa av formen med en skrapa så att kanterna blir jämna. Låt chokladen stelna i sval rumstemperatur, eller sätt in formen i kylen i 10–15 minuter.

  7. Spritsa i lite fyllning i varje pralinskal, spar ett par millimeter i kanten.

  8. Stäng pralinerna genom att stryka över tempererad choklad och jämna till ytan med en palett. Låt stelna några timmar och knacka sedan ur pralinerna.

  9. Tempereringen gör att chokladen stelnar och krymper när den stelnat, att den lossnar ur formarna och blir blank.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök