Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dulce de lechepanna cotta

Dulce de leche är en latinamerikansk mjölkbaserad kräm som smakar kola. Här smaksätter den en panna cotta serverad med karamelliserade hasselnötter, sirapsflarn och ringlad mjölkchoklad.

Dulce de lechepanna cotta
Dulce de lechepanna cotta
Dulce de lechepanna cotta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Dulce de lechepanna cotta

  • 2gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 burkdulce de leche

Karamelliserade hasselnötter

  • 1 dlhasselnötter- skalade
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskvatten

Sirapsflarn

  • 1 dlsirap
  • 2 tskkakaonibs

Till garnering

  • 60 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Dulce de lechepanna cotta: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  2. Koka upp grädden. Dra av kastrullen från plattan.

  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den heta grädden.

  4. Häll upp grädden i en skål och vispa i dulce de lechen.

  5. Lägg plastfolie i en form, cirka 25 × 25 centimeter och häll i smeten.

  6. Ställ formen i frysen i cirka 6 timmar.

  7. Karamelliserade hasselnötter: Rosta hasselnötterna lätt i en varm stekpanna.

  8. Lägg socker och vatten i en stekpanna och smält till en ljus karamell. Vänd hastigt ner nötterna i karamellen och vänd upp allt på ett bakplåtspapper.

  9. Separera nötterna och låt svalna.

  10. Sirapsflarn: Sätt ugnen på 80 grader.

  11. Bred ut sirapen i ett tunt lager på en plåt med silpat (silikon- och glasfibermatta) eller bakplåtspapper.

  12. Strö över kakaonibs.

  13. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Bryt i bitar.

  14. Servering: Hacka och smält chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron och lägg den i en spritspåse. Tryck ut rundlar av panna cottan med en rund pepparkaksform och lägg upp på tallrikar. Ringla chokladen runtom panna cottan. Lägg nötterna på panna cottan och stick i sirapsflarnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök