Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dulce de brevas

I Colombia görs denna dessert även på frukten tamarillo men då serveras inte osten till. Den ost som vanligtvis används är costeño som vi här ersatt med vitost från Apetina.

Dulce de brevasDulce de brevasDulce de brevas
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 9fikon- färska
  • 200 gvitost- (t ex Apetina)
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dldulce de leche

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt koka kraftigt ca 5 min. Lägg i fikonen och sänk temperaturen. Låt sjuda 5–10 min tills sockerlagen är simmig och fått lila färg. Låt svalna.

  2. Halvera 3 fikon. Skär vitosten i bitar, Lägg 1 1/2 fikon på varje tallrik tillsammans med osten. Lägg på dulce de leche och ringla över sockerlagen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Ana Cecilia Alvarez Restrepo och Daniela Alvarez Restrepo