Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Duchessepotatis eller pommes duchesse är spritsat potatismos format i fina toppar som får färg och yta i ugnen. Fina att servera på buffé som de är, eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk!
Sätt ugnen på 250 grader med bara grillelementet på.
Kör den kokta potatisen genom en potatispress.
Rör i smör och knäck i äggen.
Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite värmd mjölk.
Lägg moset i en spritspåse med sprits/tyll och spritsa ut moset på en bakpappersklädd plåt. (Har du varken eller kan du använda dig av en vanlig fryspåse som du klipper av ena hörnet på för att spritsa ut moset.)
Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills att potatistopparna fått önskad färg.
Servera som de är eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk!
Recept från Mitt kök