Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pommes duchesse

Duchessepotatis eller pommes duchesse är spritsat potatismos format i fina toppar som får färg och yta i ugnen. Fina att servera på buffé som de är, eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk!

Pommes duchesse
Pommes duchesse
Pommes duchesse
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 1 kgmjölig potatis- kokt och skalad
  • 3 msksmör
  • 2ägg
  • evmjölk- lite värmd
  • salt- efter smak
  • svartpeppar- efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader med bara grillelementet på.

  2. Kör den kokta potatisen genom en potatispress.

  3. Rör i smör och knäck i äggen.

  4. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite värmd mjölk.

  5. Lägg moset i en spritspåse med sprits/tyll och spritsa ut moset på en bakpappersklädd plåt. (Har du varken eller kan du använda dig av en vanlig fryspåse som du klipper av ena hörnet på för att spritsa ut moset.)

  6. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills att potatistopparna fått önskad färg.

  7. Servera som de är eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök