Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbla smörgåsar med ägg, fetaost och vitlöksfräst spenat

Kokt ägg mättar bra i mackor, här i sällskap av fetaost och spenat.

Dubbla smörgåsar med ägg, fetaost och vitlöksfräst spenat
Dubbla smörgåsar med ägg, fetaost och vitlöksfräst spenat
Dubbla smörgåsar med ägg, fetaost och vitlöksfräst spenat

Ingredienser

  • 8bröd- skivor
  • 100 gfärskost- t ex Philadelphiaost
  • 0,5 pktbladspenat- fryst (à 250 g)
  • 1 msksmör
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald
  • 50 gfetaost
  • 3ägg- hårdkokta

Gör så här

  1. Bred Philadelphiaost på brödskivorna. Halvtina och grovhacka spenaten. Stek den i smör. Skala och pressa över vitlöken. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär osten i stavar. Skala äggen och skär i klyftor.

  3. Lägg spenat, ost och äggklyftor mellan brödskivorna.

  4. Dela brödet mitt itu och förvara mackorna i en plastburk.

Vad tyckte du om receptet?