Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbla nougatkakor

Med smak av choklad och hasselnötter gör de dubbla mördegskakorna succé.

Dubbla nougatkakor
Dubbla nougatkakor
Dubbla nougatkakor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 4 dlvetemjöl
  • 0,75 dlströsocker
  • 1äggula
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1,5 mskkakao
  • 12 tskvatten

Fyllning

  • 100 ghasselnötskräm- t ex Nutella

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop det till en smulig massa. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylskåp i minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Kavla ut degen till en ½ cm tjock platta. Stansa ut runda kakor med en utstickare, ca 5 cm i diameter, och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Gör ett hål i mitten på hälften av kakorna med ett litet mått, ca 1 cm i diameter. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min. Låt dem svalna.

  3. Värm hasselnötskrämen snabbt om den är för hård och fyll en spritspåse med den. Spritsa ut en klick i mitten av de hela kakorna. Lägg sedan ihop dem med kakor med hål och tryck till försiktigt. Förvara kakorna kallt.

Vad tyckte du om receptet?