Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med smak av choklad och hasselnötter gör de dubbla mördegskakorna succé.
Mixa hasselnötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop det till en smulig massa. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylskåp i minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till en ½ cm tjock platta. Stansa ut runda kakor med en utstickare, ca 5 cm i diameter, och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Gör ett hål i mitten på hälften av kakorna med ett litet mått, ca 1 cm i diameter. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min. Låt dem svalna.
Värm hasselnötskrämen snabbt om den är för hård och fyll en spritspåse med den. Spritsa ut en klick i mitten av de hela kakorna. Lägg sedan ihop dem med kakor med hål och tryck till försiktigt. Förvara kakorna kallt.