Här hittar du recept på hallonsylt:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på småkakor med hemgjord sylt. Småkakor som läggs ihop två och två med en ljuvlig hallon- och myntasylt emellan.
Dag 1, mjölkchokladganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm upp grädden i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält, mixa gärna med stavmixer. Täck ganachen med plastfolie och låt den stå i kylen till nästa dag.
Dag 2: Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till kakorna, utom kakao, till en smulig deg. Dela upp smulorna i två skålar, knåda ihop den ena till en deg. Tillsätt kakao i de andra smulorna och knåda ihop till en deg. Lägg degarna i varsin plastpåse och låt dem ligga i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Kavla ut den ljusa degen, ca 3 mm tjock. Stämpla degen med kakstämpel eller rulla med mönsterkavel. Stansa ut kakor med en utstickare, 3–4 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och gör ett hål i mitten, ca 1 cm i diameter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–8 min. Låt dem kallna på ett galler.
Kavla ut chokladdegen lika tjock som den ljusa, och ta ut lika stora runda kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–8 min. Låt dem kallna på ett galler.
Vispa upp ganachen med elvisp. Lägg ganachen i en spritspåse utan tyll. Spritsa krämen längs kanten på chokladkakorna. Lägg på en ljus kaka, tryck till försiktigt och fyll hålet med hallonsylt.
Här hittar du recept på hallonsylt: