Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelvåfflor med italiensk fyllning

Gott som drinktilltugg eller mellanmål.

Dubbelvåfflor med italiensk fyllning
Dubbelvåfflor med italiensk fyllning
Dubbelvåfflor med italiensk fyllning
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 dlvetemjöl
  • 1,5 dlfiberhavregryn
  • 2,5 dlmjölk
  • 1 krmsalt
  • 25 gsmör- smält
  • 1 dlvispgrädde- vispad

Fyllning

  • 200 gfärskost
  • 100 glufttorkad skinka
  • 4soltorkade marinerade tomater
  • 1 mskbasilika- hackad

Till garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, fiberhavregryn, salt och mjölk i en skål och mixa ihop med mixerstav. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt smör och vispad grädde och rör om.

  2. Grädda i hett våffeljärn tills de får fin färg. Ta cirka 1 deciliter smet till varje lagg. Låt våfflorna svalna på galler. Klipp dem i hjärtan.

  3. Mixa samman färskost, skinka, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med mald svartpeppar.

  4. Lägg en klick fyllning på hälften av våfflorna och lägg samman med resterade våfflor. Garnera med en sked fyllning och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök