Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dubbelpaneringen gör att fisken blir extra frasig. Makrillfiléerna ska stekas gyllenbruna i rikligt med smör.
Häll upp mjöl, vispat ägg och ströbröd i varsina djupa tallrikar.
Vänd sedan makrillfiléerna i först mjölet, sen i med de vispade äggen och till slut i ströbrödet.
Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör, cirka 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra, gärna med grovmalen citronpeppar.
Koka potatisen i saltat vatten med mycket färsk dill och spara lite fina dillkvistar till serveringen.
Ta ut smöret och låt det bli rumstempererat. Tvätta citronen väl och riv skalet på den fina delen av ett rivjärn. Rör ner i smöret tillsammans med lite flingsalt.
Servera de frasiga makrillfiléerna och den nykokta potatisen med en klick citronsmör och några citronklyftor.
Recept från Mitt kök