Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelpanerad gösfilé med remouladsås

Matyoghurt är ett alternativ till grekisk eller turkisk yoghurt.

Dubbelpanerad gösfilé med remouladsåsDubbelpanerad gösfilé med remouladsåsDubbelpanerad gösfilé med remouladsås

Ingredienser

  • 150 ggösfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1,5 dlparmesan- finriven
  • 1 dlströbröd
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1ägg- lättvispat
  • 23 msksmör- till stekning

Remouladsås

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlyoghurt- turkisk eller grekisk (10 %)
  • 1 tskfransk senap
  • 1 krmsalt
  • 2ättiksgurkor
  • 0,5 dlsyltlök- hackad

Tillbehör

  • nypotatis- kokt
  • citron

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering.

  2. Salta filéerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken i mjöl, ägg och sist i ost- och ströbrödsblandningen.

  3. Bryn smöret och stek fisken 2–3 min på varje sida, till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.

Vad tyckte du om receptet?