Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på dubbelnougat med rostade hasselnötter, choklad och apelsin, smaker som passar fint tillsammans. Nötterna ger också knaprig och god konsistens.
Smält den ljusa chokladen över vattenbad. Tärna nougaten och smält den i chokladen. Blanda i nötterna. Häll chokladen i en avlång form klädd med bakplåtspapper eller plastfolie. Ställ i kylen för att stelna.
Mörkt lager: Smält chokladen över vattenbad. Tärna nougaten och smält den i chokladen. Tillsätt apelsinskal. Häll och bred ut den mörka chokladen över den ljusa i formen. Ställ i kylen att stelna.
Ta nougaten ur formen och skär den i bitar med en vass tunn kniv. Strö över rivet apelsinskal. Förvara torrt i ask med bakplåtspapper emellan.