Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelmarinerad fläskfilé

Denna fläskfilé blir otroligt god och kommer garanterat att göra succé på buffén i sommar!

Dubbelmarinerad fläskfiléDubbelmarinerad fläskfiléDubbelmarinerad fläskfilé
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 kgfläskfilé
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Marinad 1

  • 2 mskjapansk soja
  • 1 mskhoisinsås
  • 1 mskingefära- färskriven
  • 1 krmsalt
  • 2 mskrapsolja

Marinad 2

  • 0,67 dlvit balsamvinäger
  • 3 mskvatten
  • 1,5 dlmajsolja
  • 1 tsksalt
  • 12 mskljust muscovadosocker
  • 1vitlöksklyfta- delad
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen

Till garnering

  • 1citron- finstrimlat skal
  • 1 dlörtblad- plockade färska och små kvistar, till exempel dill, körvel, oregano, salvia

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinad 1 i en bunke.

  2. Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2-3 timmar, gärna över natten. Vänd köttet 2-3 gånger under tiden.

  3. Sätt ugnen på 175 grader. Torka av köttet. Bryn det hastigt i oljan, så att det blir vackert guldbrunt runtom. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stick in köttermometer, så att spetsen kommer in i den tjockaste delen av köttet. Stek färdigt i nedre delen av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 72 grader. Pensla gärna köttet 1-2 gånger med marinaden under stektiden.

  4. Låt köttet vila övertäckt cirka 20 minuter. Skär sedan i fina skivor och lägg i en form eller på ett fat.

  5. Vispa ihop ingredienserna till marinad 2 och slå den över köttet. Låt marinera cirka 30 minuter. Garnera med citronskal och örtblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök