Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna fläskfilé blir otroligt god och kommer garanterat att göra succé på buffén i sommar!
Blanda ingredienserna till marinad 1 i en bunke.
Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2-3 timmar, gärna över natten. Vänd köttet 2-3 gånger under tiden.
Sätt ugnen på 175 grader. Torka av köttet. Bryn det hastigt i oljan, så att det blir vackert guldbrunt runtom. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stick in köttermometer, så att spetsen kommer in i den tjockaste delen av köttet. Stek färdigt i nedre delen av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 72 grader. Pensla gärna köttet 1-2 gånger med marinaden under stektiden.
Låt köttet vila övertäckt cirka 20 minuter. Skär sedan i fina skivor och lägg i en form eller på ett fat.
Vispa ihop ingredienserna till marinad 2 och slå den över köttet. Låt marinera cirka 30 minuter. Garnera med citronskal och örtblad.
Recept från Mitt kök