Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelmarinerad fläskfilé med fransk potatissallad

Köp helst tjocka och köttiga fläskfiléer, de blir bäst att skära i fina skivor. Servera gärna med fransk potatissallad eller potatisgratäng.

Dubbelmarinerad fläskfilé med fransk potatissallad
Dubbelmarinerad fläskfilé med fransk potatissallad
Dubbelmarinerad fläskfilé med fransk potatissallad
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2fläskfiléer- à 600-700 g
  • 23 msksmör och rapsolja

Marinad 1

  • 1 dljapansk soja
  • 3 mskhoisinsås
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1citron- vältvättad, finrivet skal
  • 3 mskrapsolja

Marinad 2

  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tsktimjan- torkad
  • 1 tsksalt
  • 1 mskmuscovadosocker
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1chili- urkärnad finhackad mild
  • 1 dlbasilika- finhackad
  • 3 mskpersilja- finhackad
  • 100 gcocktailtomater- färska eller rostade

Till servering

  • fransk potatissallad- se separat recept i länk ovan

Gör så här

  1. Blanda soja, hoisinsås och vinäger. Blanda i citronskal och vispa i oljan. Smaka av.

  2. Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2 timmar, gärna över natten. Vänd gärna köttet i marinaden 2-3 gånger under tiden.

  3. Ta upp köttet och torka av det (släng marinaden). Bryn köttet vackert guldbrun i smör & olja, på inte alltför stark värme. Lägg det brynta köttet på ett ugnssäkert fat. Stek i nedre delen av ugnen till 70-72 graders innertemperatur, använd stektermometer. Låt svalna innan du gör marinad 2.

  4. Blanda paprikapulver, timjan, salt och muscovadosocker i en bunke. Blanda i vinäger, citronsaft och honung. Vispa i rapsoljan i omgångar. Vänd ner vitlök, pepparfrukt, basilika och persilja. Lägg köttet i marinaden, täck med plastfilm och låt kallna i marinaden. Vänd köttet och ös det med marinaden 2-3 gånger under tiden. Låt köttet stå i kylskåp, så fort det kallnat, minst 2 timmar.

  5. Ta upp köttet, skär det i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skeda över marinaden eller servera den vid sidan av. Garnera med hackad persilja och tomater. Servera med potatissallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök