Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köp helst tjocka och köttiga fläskfiléer, de blir bäst att skära i fina skivor. Servera gärna med fransk potatissallad eller potatisgratäng.
Blanda soja, hoisinsås och vinäger. Blanda i citronskal och vispa i oljan. Smaka av.
Putsa köttet och lägg det i marinaden. Täck med plastfilm och låt stå kallt minst 2 timmar, gärna över natten. Vänd gärna köttet i marinaden 2-3 gånger under tiden.
Ta upp köttet och torka av det (släng marinaden). Bryn köttet vackert guldbrun i smör & olja, på inte alltför stark värme. Lägg det brynta köttet på ett ugnssäkert fat. Stek i nedre delen av ugnen till 70-72 graders innertemperatur, använd stektermometer. Låt svalna innan du gör marinad 2.
Blanda paprikapulver, timjan, salt och muscovadosocker i en bunke. Blanda i vinäger, citronsaft och honung. Vispa i rapsoljan i omgångar. Vänd ner vitlök, pepparfrukt, basilika och persilja. Lägg köttet i marinaden, täck med plastfilm och låt kallna i marinaden. Vänd köttet och ös det med marinaden 2-3 gånger under tiden. Låt köttet stå i kylskåp, så fort det kallnat, minst 2 timmar.
Ta upp köttet, skär det i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skeda över marinaden eller servera den vid sidan av. Garnera med hackad persilja och tomater. Servera med potatissallad.
Recept från Mitt kök