Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelgravad lax

Recept på dubbelgravad lax. Ett dygns gravning och ett dygn i rimlag – så får Carola sin lax sällsynt lyckad.

Dubbelgravad lax
Dubbelgravad lax
Dubbelgravad lax

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé
  • 1,2 dlråsocker
  • 1 dlsalt
  • 1 knippadill

Rimmningslag

  • 1 lvatten
  • 1 msksalt

SERVERING

  • 1dillolja- se separat recept
  • 1hovmästarfärskost- se separat recept

Gör så här

  1. Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet 1 dygn.

  2. Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i rimningslagen i påsen och knyt till. Låt den ligga ytterligare 1 dygn i kylskåp.

  3. Ta upp och torka laxen. Skär den inför servering i tunna skivor. Droppa dillolja över och servera hovmästarfärskost till.

  4. Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Vad tyckte du om receptet?