Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smulpaj med äpple och björnbär. Toppa med rostade kokosflagor.
Den här smulpajen gräddas i ett skal av pajdeg, men det går också bra att göra smulpajen direkt i en pajform.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Fyllning: Skala, dela, kärna ur och skär äpplen i klyftor eller bitar. Blanda äpplen med sockret och lägg dem i det förgräddade pajskalet.
Strö över björnbären.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda i socker och kokosflingor. Lägg i smöret i klickar och nyp ihop till en smuldeg.
Fördela smuldegen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills äpplena är mjuka och smuldegen fått fin färg.
Garnera med rostade kokosflagor.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök