Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelbakad äppelpaj med björnbär

Recept på smulpaj med äpple och björnbär. Toppa med rostade kokosflagor.

Den här smulpajen gräddas i ett skal av pajdeg, men det går också bra att göra smulpajen direkt i en pajform.

Dubbelbakad äppelpaj med björnbärDubbelbakad äppelpaj med björnbärDubbelbakad äppelpaj med björnbär
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förppajdeg- färsk, utkavlad

Fyllning

  • 56äpplen
  • 12 msksmör och rapsolja
  • 23 msksocker
  • 125 gbjörnbär- frysta

Smuldeg

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlkokosflingor
  • 125 gsmör- rumsvarmt

Garnering

  • 1 dlkokosflagor- rostade,köpta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

  4. Fyllning: Skala, dela, kärna ur och skär äpplen i klyftor eller bitar. Blanda äpplen med sockret och lägg dem i det förgräddade pajskalet.

  5. Strö över björnbären.

  6. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda i socker och kokosflingor. Lägg i smöret i klickar och nyp ihop till en smuldeg.

  7. Fördela smuldegen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills äpplena är mjuka och smuldegen fått fin färg.

  8. Garnera med rostade kokosflagor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök