Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbel hamburgare med ansjovis och senap

Hamburgare med ny smak och läckert bröd utan feta tillbehör blir en mättande och smal måltid.

Dubbel hamburgare med ansjovis och senap
Dubbel hamburgare med ansjovis och senap
Dubbel hamburgare med ansjovis och senap

Ingredienser

  • 200 gnötfärs
  • 0,5 tsksalt
  • 2formbröd- skivor, vitt med fibrer
  • 0,5ägg- lätt uppvispat
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2anjovisfiléer
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 0,75 tsktimjan
  • 1 msksmör

Smal dressing

  • 0,5 dlfraiche- mini
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 krmsalt

Tillbehör

  • 1ciabattabröd
  • rucola
  • 1tomat- skivad
  • 1 burkgurka- inlagd
  • 1morot- riven
  • kapris- stor
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop färs, salt, smulat vitt bröd utan kanter, ägg, peppar, ansjovis, senap och timjan i matberedare med kniv.

  2. Forma till platta biffar och stek dem i smör ca 2 min per sida tills de är genomstekta.

  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Dela brödet och rosta det i grillpannan eller i brödrosten.

  4. Fördela sallad och tomat på brödet. Lägg hamburgarna ovanpå. Toppa med inlagd gurka, rivna morötter, kapris, dressing och färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?