Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vad kan väl smaka mer sommar än en ljuvlig burk med hallon och blåbär. Drottningsylten känner de flesta till, här får den extra god smak av vanilj och mandel. Njut sylten till pannkakor, ostkaka, i yoghurten eller till en god vaniljglass.
Skålla och skala mandeln.
Varva bären i en gryta. Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även ner själva vaniljstången. Häll på vattnet.
Koka upp och skaka eller rör försiktigt så att bären blandas.
Koka sakta utan lock tills både hallon och blåbär är mjuka, cirka 6 minuter.
Tillsätt sockret och höj värmen. Koka cirka 3 minuter, rör ett par gånger under tiden.
Ta grytan från värmen och skumma noga. Blanda i mandeln. Låt sylten vila cirka 15 minuter. Rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara sylten mörkt och svalt eller i kylskåpet.
Recept från Mitt kök