Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drottningpaj med vitchokladsmultäcke

Recept på drottningpaj, alltså smulpaj med blåbär och hallon, här toppad med vit choklad. Gott! Baka pajen med färska eller frysta bär.

Vill du hellre göra pajen i en stor pajform, öka gräddningstiden med ca 20 minuter.

Drottningpaj med vitchokladsmultäckeDrottningpaj med vitchokladsmultäckeDrottningpaj med vitchokladsmultäcke
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

    Smuldeg

    • 3 dlvetemjöl
    • 1 mskströsocker
    • 125 gsmör- rumstempererat
    • 50 gvit choklad- finhackad vitchoklad

    Fyllning

    • 375 gblåbär- frysta
    • 250 ghallon- frysta
    • 1 mskpotatismjöl- eller maizena
    • 3 mskströsocker
    • 1 mskcitronsaft- färskpressad

    Garnering

    • 1citron- vältvättad, strimlat skal
    • florsocker

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Nyp ihop mjöl, socker och tärnat smör till smulig deg. Blanda smuldegen med chokladen. Ställ kallt ca 15 minuter.

    3. Blanda blåbär, hallon, potatismjöl och socker. Fördela fyllningen i 4 portionsstora pajformar. Ringla över citronsaften.

    4. Strö smuldegen över bären. Ställ pajerna på en ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter.

    5. Servera pajerna ljumma. Garnera pajerna med citronskal och siktat florsocker.

    Vad tyckte du om receptet?