Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på drottningpaj, alltså smulpaj med blåbär och hallon, här toppad med vit choklad. Gott! Baka pajen med färska eller frysta bär.
Vill du hellre göra pajen i en stor pajform, öka gräddningstiden med ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop mjöl, socker och tärnat smör till smulig deg. Blanda smuldegen med chokladen. Ställ kallt ca 15 minuter.
Blanda blåbär, hallon, potatismjöl och socker. Fördela fyllningen i 4 portionsstora pajformar. Ringla över citronsaften.
Strö smuldegen över bären. Ställ pajerna på en ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter.
Servera pajerna ljumma. Garnera pajerna med citronskal och siktat florsocker.