Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drottningkaka

Vattnet kokas upp innan det blandas i kaksmeten tillsammans med smör och mjölk för att kakan ska bli extra saftig.

Drottningkaka
Drottningkaka
Drottningkaka
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 stägg
  • 3 dlsocker
  • 2 mskpotatismjöl
  • 0,75 dlvatten- kokande
  • 0,75 dlmjölk- kall
  • 200 gsmör- smält
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 3 dlvetemjöl
  • 250 gbär- färska eller frysta, t.ex blåbär, hallon

Till servering

  • grädde- vispad,flagad choklad och färska bär

Gör så här

  1. Sätt ungen på 200 grader.2 Vispa ägg och socker poröst och tillsätt potatismjölet.3 Smält smöret och koka upp vattnet var för sig. Rör först ner smöret, därefter vattnet och slutligen den kalla mjölken i äggsmeten under ständig vispning. Vispa smeten slät.4 Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och sikta ner i smeten under omrörning. Rör smeten slät och jämn. 5 Häll smeten i en smörad och bröad form i storleken 36x26 centimeter. Strö bären över smeten. Grädda kakan i ugn i cirka 30 minuter. 6 Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde, flagad choklad och färska bär på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök