Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig sommarkaka med färska bär som passar utmärkt att ha på lut om oväntade gäster skulle dyka upp i sommarstugan.
Tidsåtgång: ca 25 min + 1 timme för gräddning
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1/2 liter och ströa den med kokosflingor.
Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i citronsaft och mjölet som blandats med bakpulver, vaniljsocker, salt och kokos.
Klicka hälften av smeten i formen. Rulla bären i vetemjölet. Fördela bären i formen. Häll bort överflödigt mjöl från bären. Klicka på resten av smeten.
Blanda försiktigt runt så att bären fördelas lite slarvigt, men behålls hela.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök