Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drottningkaka med kokos

Saftig sommarkaka med färska bär som passar utmärkt att ha på lut om oväntade gäster skulle dyka upp i sommarstugan.

Tidsåtgång: ca 25 min + 1 timme för gräddning

Drottningkaka med kokos
Drottningkaka med kokos
Drottningkaka med kokos
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 1citron- pressad saft
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,25 tskbakpulver
  • 3 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlkokosflingor
  • smör och kokosflingor- till formen

Fyllning

  • 3 dlblåbär- och hallon
  • 1 mskvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1/2 liter och ströa den med kokosflingor.

  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i citronsaft och mjölet som blandats med bakpulver, vaniljsocker, salt och kokos.

  3. Klicka hälften av smeten i formen. Rulla bären i vetemjölet. Fördela bären i formen. Häll bort överflödigt mjöl från bären. Klicka på resten av smeten.

  4. Blanda försiktigt runt så att bären fördelas lite slarvigt, men behålls hela.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök