Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drottningglass med färska bär, mandelflarn & kardemumma


Ta chansen att testa en sagolikt god glass!

Drottningglass med färska bär, mandelflarn & kardemumma

Drottningglass med färska bär, mandelflarn & kardemumma

Drottningglass med färska bär, mandelflarn & kardemumma

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 lvaniljglass
  • 12 dldrottningsylt- cirka
  • mandelflarn- kanderade
  • bär- färska till garnering
  • citronmeliss- till garnering

Kanderade mandlar med kardemumma:

  • 100 gmandlar
  • 2 msksocker
  • 0,51 tskkardemumma
  • 1 dlblåbär
  • 1 dlhallon
  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Ta fram glassen så den hinner mjukna lite. Med köpt glass brukar det gå fort. Hacka eller skopa upp glassen i en skål. Förbered drottningkompotten och rör ihop med glassen tills det är blandat. Ställ glassen i frysen för att stelna något. Gör under tiden kanderade mandelflarn med kardemumma.

  2. Drottningkompott: Blanda bären och rör ner lite socker i taget. Beroende på hur söta bären är och hur söt man föredrar sylten kan mängden socker variera ganska mycket. Rör tills sockret har löst sig. Smaka av.

  3. Mandlarna: Lägg sockret och kardemumman i en varm stekpanna. Låt sockret smälta.

  4. Hacka mandlarna och tillsätt dem när sockret smält. Vänd runt alltsammans tills ingredienserna fördelat sig bra och mandlarna fått lite färg. Häll ut blandningen på ett smörpapper och platta till massan till en tunn kaka. Låt den svalna. Bryt eller hacka i bitar.

  5. Ta fram glassen och skopa upp i skålar. Garnera med mandelflarn, färska bär och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök