Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvligt krämig cheesecake med hallon och blåbär. Perfekt som dessert efter en god middag.
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Mixa smöret med kex- och chokladsmulorna.
Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en bakform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Klipp bort över flödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen i cirka 5 minuter.
Sänk värmen i ugnen till 125 grader. Lägg färskost, mascarpone, blåbär och hallon, majs- stärkelse, socker, citronskal och vaniljsocker/ vaniljpasta i skålen till matberedaren. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen i cirka 1 timme, tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ in i kylen.
Topping: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaka den i kylen, för att stelna.
Garnera med blåbär, hallon, citronmeliss och eventuellt tusenskönor vid serveringen.