Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på drömtårta med chokladfyllning med rubychoklad. Ruby-chokladknappar ger fyllningen en lätt syrlig smak av bär. Servera rulltårtan lätt frusen.
Börja med fyllningen. Smält chokladen, t ex i vattenbad, låt den kallna, men inte stelna.
Vispa smöret i en bunke vitt och fluffigt, använd elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa ihop. Rör i chokladen. Ställ kallt ca 2-3 timmar.
Värm ugnen till 250 grader.
Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa ägg och 1 ½ dl av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd elvisp.
Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt till en slät smet, för hand.
Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 cm x 35 cm på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5-6 minuter, tills den fått fin färg.
Lägg ut ett ark bakplåtspapper på ett bord och strö över resten av sockret i ett tunt lager, medan kakan gräddas.
Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet, som kakan gräddats på. Låt kallna övertäckt.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop från kortsidan. Täck med plastfilm och låt ligga i frysen ca 1 1/2 timme. Skär i bitar och servera med hallon.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök