Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömtårtan är en kär klassiker. Och det är lätt att förstå, för vem gillar inte chokladkaka med smörkräm? Den här drömtårtan har vaniljpulver i smörkrämen för den goda smakens skull. Men föredrar du den vanliga vita smörkrämen, välj då vaniljsocker i stället. Drömtårtan bakas med potatismjöl och är därför glutenfri.
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper.
Dra av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under plåten.
Blanda smör, florsocker och vaniljpulver till en slät kräm. Rör i äggulorna, en i taget.
Bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan och vira in rulltårtan i papperet. Förvara rulltårtan i kylen, med skarven nedåt.
Recept från Mitt kök