Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drink på jordgubb- & myntasirap

En vacker sommardrink med koncentrerad smak av jordgubbar. God med vitt vin eller som alkoholfri variant med bubbelvatten.

Drink på jordgubb- & myntasirap
Drink på jordgubb- & myntasirap
Drink på jordgubb- & myntasirap
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 0,5 ljordgubbar
  • 1citron- saften
  • 0,5 dlråsocker- fint
  • 1 knippamynta- litet
  • 1 flaskavin- vitt torrt, gärna av druvan sauvignon blanc (eller bubbelvatten)
  • iskuber

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda jordgubbarna med citronsaft, socker och finhackad mynta och låt stå och marinera (täckt med plastfilm) ett par timmar eller över natten, i rumstemperatur. Rör ett par gånger så att smakerna blandas och jordgubbarna mosas.

  2. Sila sirapen. Blanda sirap med vin eller bubbelvatten och mycket is.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök