Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drink med äppelmust, ingefära och havtorn

En varm äppeldrink som fördrink överraskar i stället för traditionell glögg. Det blir extra vackert att dekorera med svenska, ekologiska tulpanblommor. Dessutom fungerar drinken att servera kall.

Drink med äppelmust, ingefära och havtorn
Drink med äppelmust, ingefära och havtorn
Drink med äppelmust, ingefära och havtorn
Varm äppeldrink med ingefära och havtorn Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 1 läppelmust
  • 1 bitingefära- (2 cm)
  • 2 tskhonung
  • 0,75 dlyuzujuice- konc
  • 1 dlhavtorn- tinade
  • 2tulpaner- svenska ekologiska

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran tunt. Värm äppelmust, ingefära, honung och yuzujuice i en stor kastrull. Rör i havtorn och häll upp i en tekanna.

  2. Plocka kronbladen från blomman. Servera äppeldrycken i glas och garnera med tulpanblad.

Vad tyckte du om receptet?