Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Drakamöllans päronkaka

Det går bra att att använda laktosfritt smör och glutenfritt mjöl. Kakan blir minst lika god.

Drakamöllans päronkaka
Drakamöllans päronkaka
Drakamöllans päronkaka
PERNILLA WÄSTBERG

Pajdeg

  • 150 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Päronfyllning

  • 1 pktsaffran- ( 1/2 g)
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2päron- mogna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Knåda alla ingredienser till degen.

  3. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter Skala och tärna päronen. Blanda päronen med ingredienserna till fyllningen och häll över pajskalet.

  4. Grädda i ugnen i 40 minuter.

  5. Kakan serveras med en klick vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök