Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Trion på Drakamöllan har skapat en meny som lämpar sig bra för en uppesittarkväll eller som en helgmiddag efter en långpromenad. Maten lagar sig själv i ugnen medan ni gör annat. Äppelchutneyn kan göras i förväg.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och skär rotfrukterna, löken och frukterna i grova tärningar, skala och hacka vitlöken grovt.
Blanda alltsammans i en ugnsform, toppa med rosmarin.
Smörj in svålsidan av fläsket med kryddorna och lägg fläsket ovanpå blandningen. Häll i vinägern och juicen.
Täck med ugnsfolie och placera formen i ugnen. Låt fläsket och rotsakerna steka i ugnen i cirka 3 timmar.
”Stompa” de bakade rotfrukterna med en potatisstöt.
Skala och tärna rotfrukterna till garneringen i centimeterstora tärningar och stek dem i smör och lite olja i cirka fem minuter.
Skär under tiden ett centimeterstort rutmönster i svålsidan på fläsket och dela fläsket i lagom stora portionsbitar. Stek portionsbitarna i en het stekpanna på alla sidor så att svålen blir krispig och fläsket får fin färg.
Sila ifrån skyn och tillsätt 2 dl torr cider. Låt koka 5 minuter.
Lägg upp rotsaksstompet och fläsket på tallrikar, garnera med de stekta rotsakerna och strimlade, torkade aprikoser.
Servera med senapskrämen (blanda ingredienserna) och äppelchutney.
Skala löken, skär den och äpplet i klyftor.
Tillsätt sockret, vinägern, juicen och kryddorna.
Koka på svag värme i 20 minuter.
Äppelbitarna ska fortfarande ha en fast konsistens. Chutneyn kan förvaras flera veckor i kylen.
Recept från Mitt kök