Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dragonstekta fläskkotletter med senapssås

Dragonstekta fläskkotletter med senapssåsDragonstekta fläskkotletter med senapssåsDragonstekta fläskkotletter med senapssås

Ingredienser

  • 4fläskkotletter
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 tskdragon- torkad
  • 1 msksmör- till stekning

Sås

  • 3schalottenlökar- finhackade
  • 1 msksmör- eller olja
  • 1,5 dlsky- från stekpannan
  • 2 dlvispgrädde
  • 1,5 msksvensk senap
  • 1 mskfransk senap- ljus
  • 2 tskkinesisk soja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskdragon- torkad
  • 3 mskkapris

Dragonstekta fläskkotletter

  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.

Senapssås

  1. Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål.

  2. Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp.

  3. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.

  4. Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon.

  5. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.

Vad tyckte du om receptet?