Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dragonspätta

Enkelt och gott. Rödspättefiléerna får sjuda direkt i den goda dragon- och citronsåsen.

Dragonspätta
Dragonspätta
Dragonspätta

Ingredienser

  • 1 mskvetemjöl
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 tskdragon- torkad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2rödspättafiléer- skinnfria
  • 1 krmsalt
  • 0,5grön gurka
  • 0,5 msksmör
  • 1 mskkapris
  • 2dragon- kvistar, färska

Tillbehör

  • 175 gpotatis- kokt, per portion

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl och vatten i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädde och buljongtärning. Koka upp under omröring och låt koka några minuter. Rör ner dragon och citron.

  2. Salta och rulla ihop fiskfiléerna. Låt dem sjuda under lock i såsen 5–8 min tills fisken är vit.

  3. Skölj, kärna ur och skiva gurkan i halvmånar. Fräs den i smör i några minuter.

  4. Lägg upp fisken med sås på tallrik. Lägg på gurkmånar, strö över kapris och dragon. Servera nykokt potatis till.

Vad tyckte du om receptet?