Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dragongryta med palsternacka, svamp och halloumi

Dragongryta med palsternacka, svamp och halloumi är en riktig festgryta som dessutom är lättlagad. God, gräddig och smakrik.

Dragongryta med palsternacka, svamp och halloumiDragongryta med palsternacka, svamp och halloumiDragongryta med palsternacka, svamp och halloumi
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 ghalloumiost
  • 250 gsvamp- blandad, t ex portabello, champinjoner, kantareller
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 23palsternackor
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 msksmör
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 2 tskdijonsenap
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dldragon- hackad
  • 12 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • ris- eller grynblandning

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skär palsternackan i 2–3 cm stora bitar.

  2. Fräs svamp, lök och vitlök i 1 msk olja och smör i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt palsternackor och stek ytterligare 2–3 min. Häll på vin och låt sjuda ca 1 minut. Tillsätt grädde, buljongtärning, senap och dragon. Låt sjuda på låg värme tills palsternackan mjuknat. Smaka av med rivet citronskal och krydda med salt och peppar.

  3. Skär halloumiosten i strimlor. Stek dem i 1 msk olja tills de fått en fin yta. Vänd ner osten i grytan och servera med ris eller grynblandning.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Anna Wendt