Tommy tipsar: Att dela en kyckling genom att skära igenom mellan bröstfiléerna och sedan fläka ut den över gallret är ett smart sätt att grilla hel kyckling. Det går fortare och hela kycklingen blir färdig samtidigt- särskilt om du gör några snitt över lårklubborna.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1kyckling
salt
1 krukadragon
rosépeppar- eller fin fransyska
Glaze:
0,5 dlhonung
1 dlsoja
3 mskchilisås- (sriracha)
3 mskplommonsås- (säljs färdig i asiatiska butiker)
1 krukadragon
1 mskrosépeppar- eller fin fransyska
0,5 klyftavitlök
Gör så här
Blanda alla ingredienser till glazen med riven vitlök och finhackad dragon.
Skär igenom bröstfiléerna och vik ut så att kycklingen blir platt. Snitta i kycklingklubborna och bröstfiléerna. Det förkortar tillagningstiden och ger en jämnare stekning. Krydda med salt.
Grilla först över direkt glöd. Pensla glaze under tiden. Flytta sedan kycklingen till indirekt grillning och lägg på ett lock. Grilla i 45 minuter eller till 65 grader. Låt kycklingen vila i 10 minuter före styckning. Dela i fyra delar, två bröst och två klubbor.
Servera kycklingen med dragonblad och rosépeppar.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 4 röster)
Tommy tipsar: Att dela en kyckling genom att skära igenom mellan bröstfiléerna och sedan fläka ut den över gallret är ett smart sätt att grilla hel kyckling. Det går fortare och hela kycklingen blir färdig samtidigt- särskilt om du gör några snitt över lårklubborna.