Recept: Anna Stegs
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på dra-isär-bröd. Brödet går bra att frysa. Tina det på -hushållspapper i mikrovågsugn.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt olja och salt. Knåda in mjölet tills degen är smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den och skär i ca 35 bitar. Forma degen till små runda bollar, ungefär samma storlek som pingisbollar.
Rulla bollarna i pesto och sedan i ost. Lägg bollarna tätt i en välsmord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Låt det stå i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får svalna.
Recept: Anna Stegs