Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dra-isär-bröd

Recept på dra-isär-bröd. Brödet går bra att frysa. Tina det på -hushållspapper i mikrovågsugn.

Dra-isär-brödDra-isär-brödDra-isär-bröd
Recept på dra-isär-bröd. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 1 dlolivolja
  • 1 msksalt
  • 11 dlvetemjöl- (660 g)
  • 1 burkpesto- (140 g)
  • 4 dlost- riven, lagrad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt olja och salt. Knåda in mjölet tills degen är smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den och skär i ca 35 bitar. Forma degen till små runda bollar, ungefär samma storlek som pingisbollar.

  3. Rulla bollarna i pesto och sedan i ost. Lägg bollarna tätt i en välsmord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Låt det stå i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Anna Stegs