Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dopp i kopp

Dopp i kopp är en perfekt liten förrätt som går att göra klar i förväg.

Dopp i kopp
Dopp i kopp
Dopp i kopp
Lägg skedarna på glasen och servera direkt. Gästerna rör ner skeden i soppan och njuter av doppet. Foto: Ulf Svensson

BULJONG

  • 1 lskinkspad
  • 2grönkål- kvistar (100 g)
  • 1 msksmör
  • 200 gjulskinka- skivad

DOPPA

  • 2vörtbröd- skivor
  • 1 msksmör
  • 8 tsksöt senap- stark

TILLBEHÖR

  • 8glas- som tål värme
  • 8skedar

Gör så här

  1. Hetta upp spadet och sila det ev så att vätskan blir klar. Smaka av sältan, späd ev med vatten. Hacka grönkålen och fintärna julskinkan.

  2. Kantskär och fintärna vörtbrödet. Stek det i smör.

  3. Fräs grönkålen nån minut i smör. Fördela skinktärningarna och grönkålen i glasen. Koka upp spadet i en kastrull. Häll det i glasen.

  4. Lägg ca 1 tsk senap på varje sked och toppa med det stekta brödet. Lägg skedarna på glasen och servera direkt. Gästerna rör ner skeden i soppan och njuter av doppet.

Vad tyckte du om receptet?