Recept av Malin Söderström
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
”Dopp i grytan” – liten fläskbuljong med mejramsmör är klassisk julmat. Spadet från skinkan och kokspadet från fläskläggen används till dopp i grytan. Sila och kyl ner buljongen så att fettet går att lyfta av. Servera gärna med sötlimpa att doppa med.
Skala och skär löken i tjocka skivor. Skär 1 äpple i tjocka skivor.
Bryn lök och äpple i het och torr stekpanna tills de fått färg. Lägg lök och äpple i buljongen tillsammans med lagerbladen. Koka upp. Kontrollera att buljongen är lagom salt.
Smör: Rör smöret poröst. Finhacka mejramen. Stöt fänkålsfröna i mortel. Rör ner mejram och fänkål i smöret. Krydda med salt.
Kärna ur och tärna 2 äpplen. Fördela tärningarna i koppar och häll på buljongen. Servera genast med smör och bröd.
Recept av Malin Söderström
Läs mer: