Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Doboo Chun – panerad tofu

Doboo Chun – panerad tofu är godast nystekt. Dippa och njut!

Doboo Chun – panerad tofu
Doboo Chun – panerad tofu
Doboo Chun – panerad tofu
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gtofu- fast
  • 12 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 2 mskrapsolja

Dippsås

  • 1 dlsoja- koreansk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskpurjolök- hackad
  • 1 msksesamfrön- chilirostade
  • 1 tsksesamolja
  • 1 krmättiksprit- (12 %)

Gör så här

  1. Dippsås: Smaksätt sojan med skalad och pressad vitlök. Tillsätt purjolök, sesamfrön, sesamolja och ättika.

  2. Skär tofun i skivor och torka av överflödsvatten. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i uppvispat ägg.

  3. Stek tofun i olja 2–3 min på varje sida. Servera med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?