Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelvåfflor

Dinkelvåfflor brukar kallas GI-våfflor och är lika goda som klassiska våfflor. Det har en läcker och något nötliknande smak som ger våfflorna karaktär.

Dinkelvåfflor
Dinkelvåfflor
Dinkelvåfflor
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 3 dlmjölk
  • 1,5 mskrapsolja
  • 2,75 dldinkelmjöl fullkorn
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1ägg

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa samman smör, mjölk, rapsolja, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner ägget och låt stå och svälla ca 10 min.

  2. Grädda våfflor på relativt hög värme i våffeljärnet. Servera med förslagsvis blåbärssylt och grädde.

Vad tyckte du om receptet?