Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelscones

Dinkelscones
Dinkelscones
Dinkelscones
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 dldinkelvetemjöl- spelt
  • 4 dlvetemjöl
  • 4 tskbakpulver
  • 100 gsmör- i bitar
  • 3 dlnaturell yoghurt- mild

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blan-da mjölsorterna, bakpulver och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt yoghurt och kör till en degboll.

  2. Kavla ut degen till en 2 centimeter tjock platta. Tryck ut runda scones med ett mått, 7 centimeter i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 8– 10 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök