Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dinkel är urmodern till vanligt vete och ett av de första stråsädesslagen som började odlas av lantbrukare för ca 5000 år sedan. Hel dinkel framställs genom att det hårda ytterskalet, spelten, skalas bort. Kli och grodd finns bevarade. Det gör att hel dinkel är naturligt rikt på fibrer, mineraler och vitaminer.
Koka dinkeln enligt anvisningarna här intill.
Skiva squash och aubergine i centimetertjocka skivor på längden. Dela paprikan i mindre bitar och halvera rödlökarna.
Blanda olivolja och pressad vitlök i en skål och pensla squash- och aubergineskivorna på båda sidor.
Grilla alla grönsaker. Salta och peppra.
Rör ihop alla ingredienser till västerbottenkrämen och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ihop dressingen.
Lägg upp dinkel, sallad, grillade grönsaker och mango på ett stort fat. Ringla över dressing, strö över flingsalt och peppra. Servera med västerbottenkräm.
Recept från Mitt kök