Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är inte alls nödvändigt att pizza ska innehålla tomatsås. Den här har en härligt smakrik fyllning av kantareller, chili, vitlök och örter och västerbottenost! Pizzadegen är bakad med dinkelmjöl men går naturligtvis att göra på vetemjöl också.
Degen: Börja med att göra en startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Blanda i resten av vattnet, saltet och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop kraftigt ihop till en smidig deg, cirka 5 minuter. Låt jäsa under duk cirka 2 timmar.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till riktigt tunna pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper
Fyllningen: Ansa svampen och dela större svampar i mindre bitar. Stek några minuter i olivolja och krydda med salt.
Fördela svampen på pizzorna. Strö över vitlök, chili, persilja och timjan. Ringla över 1 msk olivolja på varje pizza. Strö över osten.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Recept från Mitt kök