Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelpizza med ädelost

Utsökt dessertpizza toppad med björnbär och ädelost, mums!

Dinkelpizza med ädelost
Dinkelpizza med ädelost
Dinkelpizza med ädelost
Foto: Annika Broman

Deg

  • 15 gjäst
  • 1,25 dlvatten- 37 grader
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksocker
  • 3 dldinkelsikt
  • 1 mskolivolja

Fyllning

  • 225 gbjörnbär
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskhavssalt
  • svartpeppar
  • 200 gädelost- till exempel Kvibille
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Låt jäsa i 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Mosa hälften av björnbären genom en sil. Samla upp saften i en skål och släng bort fröna. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rör ihop.

  4. Knåda degen till en rund bulle och kavla ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper, ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter.

  5. Skiva och smula osten och fördela den över den varma pizzabotten. Sätt in den i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält en aning. Fördela sedan de hela björnbären över osten, salta, peppra och ringla över björnbärsoljan. Toppa med hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök