Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Utsökt dessertpizza toppad med björnbär och ädelost, mums!
Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Mosa hälften av björnbären genom en sil. Samla upp saften i en skål och släng bort fröna. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rör ihop.
Knåda degen till en rund bulle och kavla ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper, ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter.
Skiva och smula osten och fördela den över den varma pizzabotten. Sätt in den i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält en aning. Fördela sedan de hela björnbären över osten, salta, peppra och ringla över björnbärsoljan. Toppa med hackad persilja.
Recept från Mitt kök