Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddiga och lättbakade kakor, serveras gärna med en bit hård getost och havtornsgelé
Rör smör, socker, muscovadosocker, sirap, ingefära, kanel, kryddnejlika, kardemumma och bikarbonat mjukt och poröst i köksmaskinen.
Vispa grädden till mjukt skum och arbeta in i degen ihop med det mesta av mjölsorterna. Lägg i en bunke, strö över mjöl och sätt på lock. Ställ i kylen till nästa dag.
Värm ugnen till 175 grader. Arbeta degen smidig och blank på mjölat bakbord, dela i bitar och kavla ut varje del till en tunn kaka. Ta ut kakor med mått och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter. Låt pepparkakorna svalna på plåten och kallna på galler.
Marmelad: Tina bär och blanda med rörsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka på medelvärme tills bären går sönder.
Sila och pressa ur bären genom en finmaskig sil över en skål. Häll tillbaka juicen i kastrullen, tillsätt skal och saft av en clementin. Tillsätt gelésocker och koka 30 sekunder. Häll över i en glasburk.
Servera med getost och marmelad.
Recept från Mitt kök