Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelpannkakorullar med ost och skinka

Jag tycker om att använda dinkelmjöl till pannkakor. Då smakar de mer, utan att barnen klagar på att de känns ”grova”. Med en enkel fyllning är det här den perfekta strandlunchen, tycker jag. Variera med keso som fyllning.

Dinkelpannkakorullar med ost och skinka
Dinkelpannkakorullar med ost och skinka
Dinkelpannkakorullar med ost och skinka
Foto: Peter Carlsson

Dinkelpannkaksrullar

  • 3ägg
  • 4 dlsiktat dinkelmjöl
  • 1 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 25 gsmör

Fyllning

  • 20 skivorost- t ex Billinge, mild
  • 150 grökt skinka i tunna skivor
  • 1 krukaplocksallad

Gör så här

  1.  Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ihop till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.

  2. Smält smöret i en pannkakslagg eller mindre stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek 10–12 pannkakor. Lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan och låt kallna.

  3. Lägg ost, skinka och salladsblad på pannkakorna. Rulla ihop till rullar.

Vad tyckte du om receptet?