Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelpannkakor med citrussallad

Dinkelsikt och dinkelmjöl fullkorn innehåller mer mineraler än vanligt vetemjöl.

Dinkelpannkakor med citrussallad
Dinkelpannkakor med citrussallad
Dinkelpannkakor med citrussallad
Dinkelpannkakor med citrussallad Foto: Ulrika Pousette

Dinkelpannkakor med citrussallad

  • 2 dldinkelsikt
  • 0,75 dldinkelmjöl fullkorn
  • 2 tskbakpulver
  • 2 dlsojadryck
  • 2ägg
  • 2 mskrapsolja

Citrussallad

  • 2apelsiner- eller blodapelsiner
  • 1blodgrape

Tillbehör

  • 2 mskagavesirap

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner sojadrycken lite i taget i mjölblandningen, till en jämn smet. Vispa ner äggen.

  2. Sallad: Skär bort skalet och allt det vita från citrusfrukterna. Skär i hinnfria klyftor. Skär klyftorna i mindre bitar.

  3. Stek små pannkakor på medelvärme i olja i en plättlagg. Servera med citrussallad.

Vad tyckte du om receptet?