Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelpannkakor med äppelkompott

Riktigt bra frukost- eller brunchpannkakor med mycket fibrer från dinkel och havre. En riktig pannkaksfavorit med god äppelkompott och mycket kardemumma!

Dinkelpannkakor med äppelkompott
Dinkelpannkakor med äppelkompott
Dinkelpannkakor med äppelkompott
JENNY GRIMSGÅRD

Äppelkompott

  • 6äpplen
  • 0,5vaniljstång
  • 0,5 dlströsocker
  • 1citron- (saften)
  • 3 mskvatten

Pannkakor

  • 2 dldinkelmjöl
  • 2 dlfiberhavregryn
  • 6 dlhavremjölk
  • 3 mskhonung- flytande
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 2 krmsalt
  • 3ägg
  • 25 gsmör

Till servering

  • 3 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.

  2. Koka ihop äpple, vaniljsfrön, socker, pressad citron och vatten i en kastrull. Äppelbitarna ska bli mjuka men fort­farande lite fasta. Låt svalna.

  3. Vispa ihop dinkelmjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa in resten av mjölken, honung, kardemumma och salt.

  4. Låt sedan smeten svälla i cirka 30 minuter.

  5. Vispa in äggen. Smält smöret i pannkakslagg och vispa in i smeten.

  6. Stek pannkakorna och servera med äppelkompott och turkisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök