Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelkaka med citron

Dinkelkaka med citronDinkelkaka med citronDinkelkaka med citron
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 7 dldinkelsikt
  • 3 tskbakpulver
  • 300 gsmör
  • 3,5 dlsocker
  • 4ägg
  • skal- rivet och saft från 2 citroner
  • 1 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter.

  3. Blanda ihop dinkelsikt och bakpulver och ställ åt sidan.

  4. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl­blandningen växelvis med citronsaft och skal och mjölk.

  5. Fördela smeten i formen. Grädda i cirka 50 minuter. Känn efter med en sticka om den är klar. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp den.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök