Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, muscovadosocker, salt och kardemumma.
Klicka i smöret, tillsätt mjöl och arbeta degen i minst 15 minuter i maskin, längre för hand. Låt jäsa cirka 1 timme.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen utom nötterna och mandlarna.
Ta upp degen på bakbordet och dela i två delar. Kavla varje del till en rektangel, cirka 25 x 40 centimeter. Fördela fyllningen över, hacka och strö över nötterna och rulla ihop till rullar från långsidan.
Dela varje rulle i cirka 15 bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med ägg. Hacka nötter och strö över nöthack och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Recept från Mitt kök