Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelbullar

Dinkelbullar
Dinkelbullar
Dinkelbullar
ÅSA SWANBERG

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 1,5 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskkardemumma
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 15 dldinkelsikt

Fyllning

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 tskvaniljpulver- äkta
  • 1 dlflorsocker
  • 0,5 dlkanel
  • 3 tskkardemumma- nystött
  • 200 ghasselnötter- hackade och mandlar

Dekorering

  • 1ägg
  • pärlsocker
  • 4 mskmandel- hackad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, muscovadosocker, salt och kardemumma.

  2. Klicka i smöret, tillsätt mjöl och arbeta degen i minst 15 minuter i maskin, längre för hand. Låt jäsa cirka 1 timme.

  3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen utom nötterna och mandlarna.

  4. Ta upp degen på bakbordet och dela i två delar. Kavla varje del till en rektangel, cirka 25 x 40 centimeter. Fördela fyllningen över, hacka och strö över nötterna och rulla ihop till rullar från långsidan.

  5. Dela varje rulle i cirka 15 bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 1 timme.

  6. Sätt ugnen på 250 grader.

  7. Pensla bullarna med ägg. Hacka nötter och strö över nöthack och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök