Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på dinkelbröd med havssalt. Långgräddat bröd blir saftigt. Det här passar utmärkt till den varma grytan. Dinkelmjölet ger en nötig smak.
Smula jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen.
Tillsätt salt, olja och de båda mjölsorterna, lite i taget medan maskinen arbetar. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda degen ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den lätt och dela den i två delar. Forma till två runda limpor. Skär några skåror i bröden med en vass kniv. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 150°. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över flingsalt och grädda på nedersta falsen ca 1 1/2 timme.