Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelbiscotti med ­choklad och tranbär

Fantastiskt goda, innehållande tranbär, mandel och choklad.

Dinkelbiscotti med ­choklad och tranbärDinkelbiscotti med ­choklad och tranbärDinkelbiscotti med ­choklad och tranbär
ÅSA SWANBERG

Ingredienser

  • 200 gmandel
  • 100 gmörk choklad
  • 2ägg
  • 2 dlsocker
  • 1 krmbittermandelarom
  • 2 msksolrosolja
  • 4,5 dldinkelsikt
  • 0,5 tskbakpulver
  • 75 gtranbär- torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hälften av mandeln fint. Hacka chokladen grovt.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mixad mandel, bittermandel­arom, solrosolja, dinkelsikt och bakpulver. Blanda till sist i resten av mandeln, tranbären och chokladen.

  3. Forma 3 längder och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i cirka 30 minuter.

  4. Ta ut längderna och låt dem svalna en aning. Sänk ugnsvärmen till 100 grader.

  5. Skär sneda skorpor och lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Torka skorporna i ugnen i 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök