Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett gyllenbrunt bröd med dinkelvetemjöl. Gott att doppa i ett par krämiga röror på buffébordet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ut jästen i sockret, häll på oljan och vattnet. Blanda saltet i mjölet och tillsätt mjölet lite i taget till degspadet. Arbeta degen cirka 6-7 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Baka ut degen till fyra baguetter och lägg dem på mjölad plåt och låt jäsa i cirka 30 minuter under bakduk. Pensla bröden med vatten strö över solrosfrön, och skåra bröden med en vass kniv.
Sätt in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader och grädda bröden i cirka 10-12 minuter eller tills de fått en fin brun färg.
Recept från Mitt kök