Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkelbaguetter

Ett gyllenbrunt bröd med dinkelvetemjöl. Gott att doppa i  ett par krämiga röror på buffébordet.

Dinkelbaguetter
Dinkelbaguetter
Dinkelbaguetter
Joel Wåreus

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 2 msksocker
  • 2 msksolrosolja
  • 5 dlvatten- ljummet
  • 2 tsksalt
  • dinkelvetemjöl- drygt 1 l siktat
  • 1 dlsolrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rör ut jästen i sockret, häll på oljan och vattnet. Blanda saltet i mjölet och tillsätt mjölet lite i taget till degspadet. Arbeta degen cirka 6-7 minuter.

  3. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

  4. Baka ut degen till fyra baguetter och lägg dem på mjölad plåt och låt jäsa i cirka 30 minuter under bakduk. Pensla bröden med vatten strö över solrosfrön, och skåra bröden med en vass kniv.

  5. Sätt in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader och grädda bröden i cirka 10-12 minuter eller tills de fått en fin brun färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök